Zoekt u een Moederfiets? Bekijk ons schitterend aanbod!

Wat Is Nou Een Moederfiets?

Een moederfiets is een speciale uitvoering van de damesfiets .Een moederfiets voeldoet aan alle eisen die een moeder stelt aan een fiets, vandaar de naam. De moederfiets is zo ontworpen dat zowel de mama’s als de kleintjes mee op de fiets kunnen.

Het frame van de moederfiets is over het algemeen iets groter dan bij andere damesfietsen. Doordat de moederfiets groter er steviger is dan een normale damesfiets heeft u zo meer  ruimte om comfortabel op uw fiets te zitten en kunt u bijvoorbeeld ook meer boodschappen op de fiets kwijt. Het frame is ontworpen met oog op de veiligheid van zowel uzelf als dat van uw kinderen. De lage instap zorgt er voor dat u zelfs op uw zwaar beladen fiets gemakkelijk op en af kunt stappen. Het brede stuur is kenmerkend voor een moederfiets, dit zodat er plaats is voor een kinderzitje voorop. Dit brede stuur zorgt bovendien voor meer controle over de fiets, dit is erg belangrijk als uw kind in een kinderzitje voorop een onverwachte beweging maakt en draagt bij aan de veiligheid.

Voor Wie Zijn Ze Geschikt?

De naam zegt het al! Moederfietsen zijn speciaal gemaakt voor (zwangere) vrouwen met kinderen. De moederfiets beschikt meestal over alle eigenschappen die een moeder helpen bij haar dagelijkse bezigheden waarbij ze de fiets nodig heeft. De moederfiets is bedoeld voor vrouwen die kinderen, huisdieren en zware boodschappen willen vervoeren en toch gezond bezig willen zijn op de fiets. Alle ontwerpdetails van de moederfiets zijn helemaal gericht op deze speciale doelgroep.

Waarvoor Worden Ze Gebruikt?

De moederfiets is ideaal te gebruiken door vrouwen met kinderen tot 6-7 jaar. Kinderen kunnen meestal ook zelf fietsen, maar vanwege de veiligheid in het drukke verkeer is het voor moeders toch handiger om de kleine zelf op haar eigen fiets te nemen om samen te genieten van een veilig fietsritje. De moederfiets wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende taken zoals het vervoeren van boodschappen, de kinderen naar school brengen of gezellige een rustgevende tocht maken langs het strand.

Waar Moet U Op Letten Bij Het Aanschaffen Van Een Moederfiets?

Bij het kopen van een moederfiets is het belangrijk om allereerst naar de veiligheid te kijken. Voor extra veiligheid voor moeder én kind, moet een moederfiets uitgerust zijn met zeer goede remmen. Doordat een moederfiets vaak zwaar beladen is, dient een moederfiets over stevige remmen te beschikken. Het is dan ook aanbevelenswaardig een fiets te kiezen met twee onafhankelijk werkende handremmen, één voor elk wiel. Ook is het erg belangrijk dat de moederfiets beschikt over ‘’rollerbrakes’’ in plaats van gewone standaard remmen.

Wat ook niet kan ontbreken op een moederfiets zijn de versnellingen. Zorg dat uw moederfiets voorzien is van fietsversnellingen, zodat het fietsen voor u gemakkelijker en comfortabel is en vooral als uw fiets volgepakt is. Een goede standaard, meestal zelfs dubbel uitgevoerd, is onontbeerlijk. Hierdoor blijft de fiets stevig staan terwijl u uw kinderen in de kinderzitjes zet of ze er juist weer uit haalt.

Accessoires Die Een Moederfiets Compleet Maken?

De accessoires zijn erg aan te raden en maken uw moederfiets compleet. Een kinderzitje is een essentieel accessoire voor de moederfiets en kan zowel voor als achterop de fiets bevestigd worden. Hierdoor kunt u de fiets gebruiken waarvoor het is gemaakt, namelijk om uw kinderen mee te vervoeren. Het kinderzitje kunt u op de bagagedrager monteren. Let u er wel op dat u een veilig kinderzitje aanschaft van een gekeurd merk als GMG Yepp of BoBike. Deze kinderzitjes zijn getest op veiligheid en comfort en zijn tevens ook de meest verkochte kinderzitjes.

Een windscherm kan heel handig zijn bij overmatig wind. Het is niet alleen handig voor u, maar ook voor uw kind, indien die op een kinderzitje voor zit.

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw moederfiets en daarom is het belangrijk dat u een stevig slot aanschaft. Een stevig kettingslot is belangrijk om uw moederfiets goed op slot te zetten, zodat u met een gerust gevoel de fiets achter kunt laten. Moederfietsen zijn wat duurder dan normale stadsfietsen, daardoor zijn ze de ideale prooi voor de listige fietsendieven. Een stevig kettingslot naast het ringslot is bijna noodzakelijk en kan het verschil maken. Op deze manier maakt u het de fietsendieven bijna onmogelijk om haar mee te nemen.